TERMENI ȘI CONDIȚII

1. Definiții

Termenii și condițiile generale prevazute în continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de către Perpetual Icons srl  și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual www.perpetualicons.com către Cumpărător și pot fi modificate oricand de către Perpetual Icons srl., fără notificare prealabila.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:


Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.


Vânzător – societatea comercială Perpetual Icons srl, având sediul social în str. Aurel Vlaicu Nr.137, Sector 2, Bucuresti, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J40/7629/2016, CUI 32091015.

Bunuri – orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumparatorului.


Kit – pachet de informații și materiale pentru coaserea unei cămăși femeiești (ie) sau bărbătești, specifică portului național românesc.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vanzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plată acestora.


Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător.


Drepturi de Proprietate Intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci înregistrate și înregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.


Site – domeniul www.perpetualicons.com și subdomeniile acestuia.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în Comandă.

2. Documente contractuale


Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzatorul își deruleaza operatiunile.
 Comanda va fi compusă din urmatoarele documente:

a. Comanda (împreuna cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice
.

b. Termeni și condiții

Daca Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.
 Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail).
 Prețurile produselor din comandă sunt valabile 3 zile lucrătoare de la data înregistrarii comenzii.
 Termenii și condițiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

3. Obligatiile vânzătorului


a. Vânzătorul își va utiliza cunostintele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care indeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului exprimate în Comandă;

b. Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;

c. Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor față de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea „contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificari pentru aceasta.

4. Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

Utilizatorul/Cumpărătorul intelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvalui unei terțe parți sau va face publice, nici una dintre informarile primite de la Vânzător.


Toate desenele, elementele de grafica și design care apar pe site, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea Perpetual Icons srl și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

Toate elementele de continut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafica și design care apar pe site și în conținutul Bunurilor, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau continut multimedia, sunt proprietatea exclusiva a Perpetual Icons srl, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute în acest sens în mod direct sau indirect prin licente de utilizare și/sau publicare.

Utilizatorului/Cumpărătorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe parti, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui element conținut de mai sus în orice alt context decat cel original intenționat de Perpetual Icons srl, includerea oricarui element de conținut în afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Perpetual Icons srl asupra elementelor de conținut precum și participarea la transferul, vanzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea elementelor de conținut, decat cu acordul scris expres al Perpetual Icons srl.

Perpetual Icons srl poate utiliza fara restrictii de timp sau loc fotografiile realizate de către reprezentanții săi, de către fotografi angajati prin contract pentru ședinte foto sau trimise de către Utilizatori/Cumpărători către Perpetual Icons srl spre publicare, in sensul promovarii sale, publicitate proprie si altele asemenea, in presa (inclusiv medii digitale, electronice, de imprimare, tiparituri), televiziune, film, publicatii si alte mijloace de acum cunoscute sau care urmeaza sa fie inventate), in orice scop necomercial (cu exceptia celor defaimatoare sau pornografice sau orice alt mod care ar putea dauna reputatiei modelului sau fotografului). Fotografiile pot fi combinate cu alte imagini, text, grafica, film, audio, audio-vizuale si pot fi trunchiate sau modificate.

Dreptul de autor pentru fotografiile realizate de către reprezentanții săi, de către fotografi angajati prin contract pentru ședinte foto sunt si raman ale Perpetual Icons srl, iar modelul si respectiv mostenitorii sai legali se obliga sa nu solicite ulterior ședinței foto alte drepturi de orice fel privind fotografiile realizate in cadrul ședințelor foto. Informatiile personale ale modelelor nu vor fi publice, cu exceptia cazului in care modelul a dat permisiunea scrisa să se facă acest lucru.

Prin trimiterea fotografiilor către Perpetual Icons srl, Utilizatorii/Cumpărătorii si respectiv mostenitorii lor legali se obligă în mod irevocabil sa nu solicite sau să pretindă nici un drept cu privire la utilizarea fotografiilor trimise.

5. Confidențialitatea informațiilor

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor ramane în proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / Comenzii și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțămantul scris al Vânzătorului.

Nici un mod de dezvaluire către terte parti nu va fi facuta de Cumpărător cu privire la comandă fără consimtamantul prealabil scris al Vânzătorului.
 Mesajele Perpetual Icons sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati și agreati de Perpetual Icons. Astfel sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestrictionat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul site-ului www.perpetualicons.com.

Prin înscrierea în baza de date Perpetual Icons, cumpărătorul își ofera consimtamantul expres, în limitele legislației în vigoare, de a fi contactat de către terți, parteneri ai Perpetual Icons: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii; agentii de stat sau guvernamentale, atunci când legislația specifica prevede acest lucru; alte companii cu care Perpetual Icons poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor noastre, etc.

6. Facturare și plăți

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile livrate, obligația Cumparatorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Pretul produselor si al transportului pot diferi in functie de modalitatea de plata, moneda de plata si modalitatea de livrare datorita diferentelor de curs valutar sau taxelor aplicate de institutiile prin intermediul carora se deruleaza operatiunile financiare.

Eventualele oferte, reduceri, discounturi, promoții se vor aplica doar la prețul produsului, exclusiv tariful de livrare al companiei de curierat sau alte tarife care se pot aplica la produsul final vândut de Vânzător, dacă acestea sunt incluse în prețul afișat pe site.

Vânzătorul poate modifica abordarea, politica și conținutul ofertelor, reducerilor, discounturilor si promoțiilor sale fără o notificare prealabilă.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-și actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau și de a accesa informatiile și documentele aferente fiecarei Comenzi, existente în Cont.

Metodele de plata sunt:

Prin ramburs la primirea coletului de la Curier sau de la Oficiul Postal pentru comenzile ce se livreaza in Romania.

Pentru comenzile din afara Romaniei plata produselor se face prin transfer bancar sau PayPal.

Online prin PayPal. Email pay@perpetualicons.com.

Prin Transfer Bancar catre SC Perpetual Icons srl.

Cont RON RO96BTRLRONCRT0222678501

Swift BTRLRO22 Banca Transilvania

Livrarea produselor se face dupa confirmarea platii.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul își exprimă acordul sa primească facturile în format electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail mentionată în Contul său.

7. Responsabilități

Vânzătorul se obliga să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător.

Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor insoțitoare.


Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligatiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.
 Vânzătorul va fi raspunzator în cazul în care sub-contractantii și/sau partenerii săi de orice fel implicati în executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Vânzătorul nu își asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imaginile și descrierile expuse pe site în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabila de catre producatori. Vânzătorul își rezerva dreptul sa completeze și sa modifice orice informatie de pe site fără notificare prealabila.

Vânzătorul nu garanteaza disponibilitatea în stoc a produselor afisate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă sau nu sunt disponibile.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit în baza de date, Vânzătorul își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea aparută, daca livrarea nu s-a efectuat incă.

Vânzătorul nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionării site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe site.

Valoarea maximă a obligațiilor Vânzătorului fată de orice client în cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Vânzător de la clientul respectiv.

Noțiunile conținute în Kit-urile comercializate de Vânzător sunt destinate doar informațiilor. Vânzătorul nu este responsabil pentru nici un fel de daune materiale, morale sau medicale cauzate de utilizarea Kit-urilor achiziționate de pe site-ul perpetualicons.com. Vânzătorul  nu își asumă nici o responsabilitate pentru modul în care rezultă produsul finit și nici pentru nivelul de satisfacție față de modul în care rezultă produsul finit ca urmare a folosirii Kit-urilor.

Folosind orice resurse informaționale din Kit-urilor achiziționate, sunteți de acord că veți utiliza aceste informații într-un mod sigur și legal, în conformitate cu toate legile aplicabile, regulile de siguranță și bunul simț. De asemenea, sunteți de acord că veți citi cu atenție înstrucțiunile înainte de a utiliza Kit-urile. Sunteți de acord că veți utiliza Kit-urile exclusiv pentru scopul în care au fost concepute, conform indicațiilor din instrucțiuni și veți ține cont că nu sunt destinate copiilor între 0 și 7 ani, iar copiii cu vârsta între 7 și 14 ani și persoanele cu dizabilități de ordin fizic, senzorial sau mintal sau lipsite de experiență și cunoștiințe tehnice pot folosi Kit-ul dacă li se asigură supravegherea de către o persoană responsabilă de siguranța acestora sau înțeleg riscurile aferente folosirii produsului.

Produsele comercializate pe site sunt destinate utilizării personale, iar revânzarea acestora este strict interzisa, conform Codului Fiscal.

8. Livrarea produselor

Livrarea se face prin curier rapid. Coletul ajunge direct la adresa dumneavoastră în 2 – 10 zile, în zilele lucrătoare. Costul transportului este de 24 RON pentru livrarea unui produs în România, la care se adaugă câte 2 RON pentru fiecare produs (kit) în plus. Daca pozitia adresei de livrare este cu peste 30km in afara rutelor de transport ale companiilor de curierat, pretul livrarii se va ajusta corespunzator. 

Livrarea internationala (Europa, America de Nord și Sud, Australia, Asia, Africa) se face prin Posta Română (5 – 20 zile) sau DHL (2 – 10 zile). Costul transportului international diferă în funcție de curierul ales.

Daca pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu raspunde, adresa specificată de dumneavoastră este gresita etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Daca nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele raman la curierul zonal 3 zile, după care revin la Expeditor.

Nu suntem raspunzători pentru expedieri întarziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea gresita a unei expedieri sau a unei parti din aceasta în cazul în care sunt generate de urmatoarele situații / circumstante independente de vointa noastra, dar nelimitandu-se la acestea:

– blocaje rutiere (caderi de copaci, stânci, coliziuni în lant), surpari de teren în apropierea soselei

– caderi de poduri, astupari de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea soselei, blocari naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfasurari a itinerariului propus

– cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundatii, deversari de fluvii, parasiri de albii etc

– cauze umane: starea de razboi, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revolutii, revolte populare etc

– nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți

9. Acceptarea

Acceptarea va fi facută atunci când Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele. De asemenea, pentru produsele vândute și livrate de Perpetual Icons, Cumpărătorul beneficiaza de returul produselor în 10 zile.

10. Transferul proprietații

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumparatorului în locația indicată în comandă (întelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrarilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

11. Returnarea produselor

Cumpărătorul are dreptul sa se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, făra invocarea niciunui motiv și făra a suporta alte costuri decât cele de livrare. Potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a Bunului.  

Bunul trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat și însotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat. Returul se face cu etichetele inițiale intacte și toate documentele cu care a fost livrat produsul. Dacă au fost cumpărate mai multe produse de același fel și se returnează toate, este acceptată desigilarea unuia singur. Bunurile de tip fustă sau pantaloni trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, nepurtate, fara pete sau rupturi.

Nu se acceptă returul Bunurilor asupra cărora au fost efectuate intervenții, cele care prezintă urme de uzură sau folosire, produsele cărora le lipsesc accesorii.

În cazul în care Bunurile a căror returnare se solicită prezintă urme de uzură, rupturi, tăieturi, pete, ambalaje deteriorate sau incomplete,ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri de la rambursare o sumă care poate fi până la 100% din valoarea Bunului, suma ce va fi comunicata după evaluarea prejudiciilor aduse.

Cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate, conform legii, de Cumpărător.

Daca se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumpărătorul va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare partială până la valoarea produsului inlocuitor. Cheltuielile de înlocuire a produselor vor fi suportate, conform legii, de Cumpărător.

În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face prin virament bancar în contul indicat de Cumpărător prin email la adresa contact@perpetualicons.com, în cel mult 14 de zile de la retur.

12. Prelucrarea datelor cu cararacter personal

SC Perpetual Icons SRL este înregistrată în Registrul de evidentă a prelucrărilor de date cu caracter personal sub numarul 30487. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, Perpetual Icons are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră.


Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / Cumparatorilor privind situația contului lor de pe perpetualicons.com, informarea utilizatorilor/clienților privind evoluția și starea comenzilor, evaluarea produselor și serviciilor oferite, activitați comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire și monitorizare a vanzarilor și comportamentul consumatorului.


Prin completarea datelor dumneavoastră în formularul de creare de cont și/sau de Comandă declarați că acceptați neconditionat ca datele dumneavoastră. personale să fie incluse în baza de date a Perpetual Icons și vă dați acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către Perpetual Icons, afiliatii și colaboratorii acestora pentru desfasurarea și/sau derularea de către Perpetual Icons, afiliatii și colaboratorii acestora de activități cum ar fi, dar fără a se limita la, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire și monitorizare a vanzarilor și comportamentul consumatorului. De asemenea, vă dați acordul expres și neechivoc ca aceste date personale să poate fi transferate (cedate) de către Perpetual Icons atat afiliatilor săi precum și altei/altor entități din țară sau străinătate.
 Prin citirea prezentelor Termene și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a vă opune prelucrarii datelor dumneavoastră personale și de a solicita ștergerea totală sau partială a acestora.
 Pe baza unei cereri scrise, datate și semnate, expediate pe adresa Perpetual Icons srl, str. Aurel Vlaicu Nr.137, Sector 2, Bucuresti, va puteti exercita, în mod gratuit, urmatoarele drepturi:


– o dată pe an, să vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;


– să interveniți asupra datelor transmise; 


– să vă opuneți prelucrarii datelor pentru motive întemeiate și legitime legate de situația lor particulară
;

– să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevazute de lege.

Astfel, www.perpetualicons.com poate notifica utilizatorii/clienții privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, și poate trimite felicitari sau alte mesaje speciale. 
www.perpetualicons.com nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa să de email pe site-ul www.perpetualicons.com poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.


Informațiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate în scopul pentru care le-ați furnizat, pentru a administra, a sprijini și a evalua serviciile noastre și a preintampina incalcarea securitatii, a legii și a termenilor nostri contractuali. 
De asemenea, Perpetual Icons poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii cu care se afla în relatii de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate în siguranta și ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislatiei în vigoare, după cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plată / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor și serviciilor noastre, asigurători.


Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchet, Politie, Instantele judecâtoresti și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

13. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

14. Legea aplicabila

Prezentul contract este supus legii Române. Eventualele litigii apărute între Perpetual Icons și utilizatori / clienți / cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătoresti Române competente.